Het EcoNexis huis in Zwolle is het eerste huis in Nederland waar u nu al kunt ervaren hoe een slim energienet of ‘smart grid’ straks in een doorsnee huishouden werken.

Uitvoering Bouwbedrijfsiemensma.

EcoNexisHuis.
EcoNexisHuis.

Interieur.

EcoNexisHuis.
EcoNexisHuis.

Interieur.

EcoNexisHuis.
EcoNexisHuis.

Interieur.

EcoNexisHuis.
EcoNexisHuis.

Interieur.

EcoNexisHuis.
EcoNexisHuis.

Interieur.


Technische ruimte.


Doorkijk EcoNexishuis.


Econexishuis voorzijde.


Econexishuis front.


Econexishuis.


Regenwater afvoer zichtbaar gemaakt.


Zonnecollectoren dak.


Enexishuis met aangelegde tuin.


Zonnecollectoren met dakramen.

Het huis is onafhankelijk van fossiele brandstoffen en voorziet op duurzame wijze volledig in zijn eigen energie. Alle bronnen en techniek die hiervoor vandaag de dag beschikbaar zijn, hebben we in het EcoNexis huis onder één dak samengebracht.

 

Enexis beheert het energienetwerk in Noord-, Oost-, en Zuid-Nederland en is zeer betrokken bij de samenleving waarin we leven. Om die reden zijn we continu bezig om het energienet beter en efficiënter te maken. Slimme energienetten spelen daarbij een belangrijke rol. Tot nu toe bleef een slim energienet, of smart grid, voor de meesten alleen een abstract begrip. Met het EcoNexis huis willen we hierin verandering brengen.


Als netbeheerder willen we iedereen de vele voordelen van een slim energienet laten ervaren en laten zien hoe we anders om kunnen gaan met energie opwekken en gebruiken. Verstandiger. Efficiënter. Zonder afhankelijkheid te zijn steeds schaarser wordende fossiele brandstoffen. Want ook dat maakt de ov ergang van naar een slim net belangrijk.

 

Voor verdere info klik op de onderstaande link.

EcoNexis huis